Nesër do të lexoni/ Evdal Nuri: “ Për ju që pini duhan…!”

581
Ditë më parë botova një shkrim, mbi mundësinë e legalizimit të drogave të lehta . Këto ditë mësova se dhe Greqia do të bëjë referendum për legalizimin e canabisin. Neve më të varfrit hezitojmë, pse ….!? Sot me arsye, shembuj, shifra e fakte do të bindeni se duhani është vrasësi më i rrezikshëm se droga, edhe pse më i padukshëm! 
1-Duhani me keq s’i droga ! E di që s’do më besoni! Edhe unë kështu kam menduar. Por, lexoni këtë shkrim e në fund do t’më jepni të drejtë! Duke lexuar, biseduar me duhanpirës, kam arritur në përfundimin, që duhani vret më tepër se droga! Ai shkakton më tepër vdekje! Pihet në masë të madhe e në mosha më të vogla. Do t’ju sjell disa shembuj e shifra, për t’ju bindur se të dy janë “motër e vëlla” . Në fund më gjykoni, nëse kam të drejtë. Të kuptohemi, asnjëra s’janë në dobi të shëndetit. Unë s’po them të pihet drogë, por të mos pihet dhe duhan. Pa bukë rrimë e pa duhan jo, kam dëgjuar shpesh! U është shkurtuar jeta, janë varfëruar dhe nga ekonomia e s’e kanë lënë! Një person që pi duhan për 40 vjet ka harxhuar 8 milionë lekë, baras me një shtëpi!….


Për më shumë lexoni nesër në Gazetën “Telegraf”