Pastroni lëkurën nga pluhurat dhe bakteret që merrni gjatë ditës. Ideale është kjo mënyrë që ju prezantojmë më poshtë….

Një kompresë e nxehtë mund të ndihmojë në heqjen e akneve, hap poret dhe pastron lëkurën. Gjithashtu largon papastërtitë dhe vajin e tepërt që shkakton aknet. Kompresat e nxehta sidomos me peshqir të pastër ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit dhe përmirësimin e qarkullimit të gjakut sapo ato aplikohen në zonën e prekur.

Si ta përdorni:

Së pari, fshijeni zonën e prekur nga aknet me alkool

Lagni një peshqir me ujë të nxehtë dhe e lini përreth 15-20 minuta në zonën e prekur nga aknet.

Përsëriteni dy herë në ditë.