Rrugët e së ardhmes do të shtrohen me goma, kërkuesit zbulojnë materialin futurist

73

Goma të vjetra dhe mjete nga material ndërtimi mund të përdoren për të shtruar rrugët, në mënyrë që plehrat të mos shkojnë në landfille, kanë treguar kërkuesit.

I zhvilluar nga kërkues australianë, materiali i ri për të shtruar rrugës është i pari që përdor këto kombinime për të optimizuar standardet e sigurisë.

Materiali i ricikluar është i modeluar për tu përdorur si shtresë bazë.

Ai ka avantazhin e të qënit më fleksibël se materialet e tjera, për shkak të gomës. Kjo besohet se do të bëjë që rrugët të mos cahen.

Sipas skuadrës, ky material do të jetë edhe më pak i kushtueshëm.