Profil poeti – Martin Camaj

    110

    Martin Camaj u lind në Temal të Dukagjinit, më 21 korrik të vitit 1925; vdiq më 12 mars të vitit 1992 në Mynih. Ishte shkrimtar dhe albanolog, një figurë e madhe e letrave shqipe. Pas Kolegjit Jezuit në Shkodër, Camaj studioi në Beograd për teori letërsie. Në verën e vitit 1956 largohet edhe nga Jugosllavia dhe shkon në Itali për studime pasuniversitare. Në Romë doktorohet dhe drejton revistën “Shejzat” si kryeredaktor, nën përkujdesjen e Ernest Koliqit.

    për më shumë lexoni Gazetën Telegraf