Ja si mund të emigroni dhe punësoheni në Danimarkë

  3554
  Proceduarat e aplikimit, gjuha, leja e punës, e qëndrimit, transporti, akomodimi, marrja e nënshtetësisë, arsimi
  Për të gjithë të interesuarit që mendojnë të ndërtojnë të ardhmen e tyre në Danimarkë, Europe Agency Denmark në bashkëpunim më partnerët Danezë të shërbimeve të emigracionit dhe punësimit, krijon tashmë mundësinë për Shqiptarët e Shqipërisë, Kosovës, Malit të Zi dhe Maqedonisë dhe jo vetëm, për të emigruar të rregullt drejt Danimarkës. Sipas “Europe –Angesi”, futja e Shqipërisë dhe Kosovës në listën e vendeve të sigurta në Bashkimin Europian, ka bërë të mundur që mundësitë e punësimit, vetëpunësimit apo emigrimit në bazë të listës së profesioneve të kërkuara në Mbretërinë e Danimarkës, jo vetëm të rriten ndjeshëm, por gjithashtu ka bërë të mundur një lehtësim domethënës në procedurat e aplikimit, verifikimit dhe të aprovimit të tyre.

  Procedurat e aplikimit:
  Hapi 1
  Dërgohet CV në anglisht ose në gjuhën Daneze me foto si dhe kopjo e pasaportës së aplikuesit në adresën: [email protected] Më pas, të dhenat tuaja në bazë të Ligjit Nr. 9918, datë 19.05.2008 për “Komunikimet elektronike në Republikën e Shqipërisë” dhe Ligji Nr. 9887, datë 10.3.2008 “Për mbrojtjen e të Dhënave Personale” përpunohen dhe nëse plotësoni kriteret e aplikimit, Ju caktohet një takim pranë zyrave tona për intervistë paraprake dhe testin e gjuhës angleze ose Daneze.

  Hapi 2
  Në rast të kalimit me sukses të testit të gjuhës angleze ose daneze, paraqiten dokumentacioni i kërkuar për këtë aplikim si dhe nënshkrimi i kontratës noteriale ndërmjet aplikantit dhe Evrope Agency ku janë të pasqyruara në mënyrë të detajuar të gjithë hapat e aplikimit, kohëzgjatja, kostot, benefitet etj… për këtë qëllim.

  Hapi 3
  Aplikimi për leje pune dhe leje qëndrimi në Danimarkë.

  Hapi 4
  Në rast aprovimi të lejes së punës dhe lejes së qëndrimit nga autoritetet Daneze, Evrope Agency Denmark kryen të gjithë procedurat e nevojshme për akomodimin dhe transportin e aplikantit nga mbërritja në aeroport.

  Benefite: Në rast të aprovimit të aplikimit për leje pune dhe residencë në Danimarkë nga autoritetet përkatëse Daneze, aplikanti përfiton benefitet e mëposhtme:

  1. Leje punë dhe residencë të një vendi të bashkimit Evropian;

  2. Kontratë punë një vjeçare kryesisht ne fushën e shërbimeve me të drejtë rinovimi;

  3. Mundësinë e lëvizjes së lirë dhe punësimit në gjithë vendet e Bashkimit Evropian;

  4. Marrjen e nënshtetësisë (pasaportës) Daneze në momentin e përmbushjes së pesë vjet qëndrim në Danimarkë.
  Kriteret: Aplikanti që të aplikojë dhe vijojë më tej me procedurat për këtë program duhet:

  1. Të jetë i moshës 18 deri 45 vjeç;
  2. Të këtë kryer minimumi shkollën e mesme;
  3. Të ketë njohuri mesatare të gjuhës angleze ose daneze;
  4. Të jetë i pastër penalisht;
  5. Të mos ketë asnjë shkelje ligjore apo probleme emigracioni në asnjë vend të Bashkimit Evropian ose zonës Shengen.

  Si të aplikoni:

  Për të aplikuar dërgoni një CV tuajën në Anglisht me foto me subjekt “Emigracion Danimarkë” në adresën : [email protected] 

  -2-

  Punësim jashtë vendit: Pilot Avioni

  Pilot Avioni në kompani ajrore në UAE, Paga duke filluar nga 7000$/muaj

  Pozicionet e kërkuara: Pilot, Pilot i dytë

  Pagesa: Paga fillestare 7000$/muaj + benefite

  Përshkrimi i Punës: Standarde sipas pozicioneve!

  Kriteret:

  • Arsim i lartë në fushën e aviacionit, inxhinierisë aeronautike ose fusha të ngjashme;

  • Të jetë i pajisur me Licencën e Pilotit; 
  • Minimumi 2500 orë fluturimi të arrira;
  • Aftësi mbi mesatare të gjuhës Angleze;
  • Mosha deri në 50 vjeç;
  • Të paraqesë pamje profesionale e të rregullt;
  • Të pastër penalisht;
  • Aftësi të mira komunikuese dhe shkathtësi mendimi;
  Benefite:
  • Pagesë mujore duke filluar nga 7000$ + Benefite;
  • Akomodim dhe ushqim i mbuluar përgjatë kontratës së punës;
  • Siguracione shëndetësore të mbuluara;
  • Leje vjetore të paguara prej 42 ditësh;
  • Bilete avioni e kthimit gjate lejeve vjetore e mbuluar;
  Si të aplikoni: Për të aplikuar dërgoni një CV tuajën në Anglisht me foto me subjekt “Pilot” në adresën e e-mailit sipas zyrave përkatëse:
  Europe Agency Shqipëri- [email protected] ,