Rakip Shabani: Biseda me Kristaq Ramën për skulpturën e Avni Rustemit në Vlorë, Edi Rama është rritur në studion time

635

INTERVISTA/ Flet piktori Rakip Shabani: Zogu na vodhi dhe iku, por ka monument më të madh se Ismail Qemali.

Për herë të parë e kam takuar në vitin 1994 kur Rakipi kishte hapur një ekspozitë në Athinë. Ekspozita e tij pati jehonë në shtypin vendas. Madje dhe unë shkrova diçka për të. Dhe pse jam ulur shpesh herë, kurër smë kish shkuar mendja që ai kishte nëj jetë kaq intersante. I dënuar për riedukim nga regjimi komunist, por që kurrë nuk është shprehur se është i persekutuar. Ai ka hapur ekspozita në tërë Evropën dhe fama e tij tashmë është e padiskutueshme. Për çdo vit, ai tre muaj i kalon majë maleve shqiptare, ku gjen frymëzimin dhe hedh në telajo impresionet e çastit. Rakip Shabani ndër piktorët shqiptar, njihes si „Mjeshtri i akuarelit“.

 Përse Tirana është e zhveshur nga skulpturat?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf