Kujtime të Xhorxhi Robos, Takimet e rëndësishme me Çu En Lai pas mesit të natës

244

Kujtime  të  Xhorxhi  Robos,  ish-  ambasador i  Shqipërisë  në  Republikës  të Kinës  1969-‘73

Po mbushen plot dy vjet që Xhorxhi Robo është ndarë nga jeta. Jetoi një jetë të gjatë, plot 92 vjet, duke lënë pas një karrierë të mbushur me shumë histori. Xhorxhi Robo ka qenë dhe mbetet një figurë e nderuar dhe e respektuar jo vetëm në Myzeqe ku ai lindi dhe zhvilloi një aktivitet të gjerë patriotik që në rininë e hershme të tij, por edhe në disa rrethe ku ai punoi si kuadër i rëndësishëm, kujtohet e respektohet me shumë nderim. Lufta Antifashiste Nac. Çl e burrëroi para kohe djaloshin myzeqarë, ai që në orët e para u përfshi në Çetën e Parë Partizane të Myzeqesë që u krijua në shtëpinë e prindërve të tij në fshatin Kolonjë të Myzeqesë dhe më pas në krye të formacioneve partizane, të batalioneve dhe deri të Grupit Partizan të Myzeqesë.

 nga JOVAN  BIZHYTI

….

për më tepë lexoni Gazetën Telegraf