Ibrahim Hamza: Pë ndërtimin e Hidrocentralit të Fierzës kanë marrë pjesë 50 mijë punonjës

295
Këto ditë të dimrit, të zemëruar kemi përmbytje të mëdha. Aktualisht edhe Tirana duket se po përmbytet. Shpeshherë në dimra të tillë, ku natyra përcjell ligjet e veta, sytë e të gjithëve janë hedhur dhe mbi hidrocentralet. Janë hedhur shumë hipoteza se atyre mund t’u çahen digat, mund tu bllokohen tunelet apo dhe mund të shkatërrohen. Kjo vjen, pasi ende nuk njihen karakteristikat, të dhënat, parametrat dhe punimet tejet cilësore që janë bërë për nderimin e tyre. Disa herë thuhet se përmbytjet vijnë edhe nga shkarkimet e ujërave të tepërta të hidrocentraleve nga tunelet e shkarkimit. Por sipas specialistëve të fushës, të gjitha përmbytjet vijnë pasi deri në vitin 2013 janë bërë ndërtime pa leje në fusha, ku uji qëndron për një kohë të gjatë. Përmbytjet vijnë, pasi shumë hidroforë nuk punojnë kanë dalë jashtë përdorimit për vite të tëra, sepse janë zhdukur argjinaturat, pasi janë bërë ndërtime pa leje në derdhjet natyrale të lumenjve, janë zhdukur kanalet kulluese, etj. Ndërsa të gjitha hidrocentralet punojnë dhe prodhojnë energji elektrike, sikur të jenë ndërtuar sot. Kaq cilësore kanë qenë punimet në ndërtimin e tyre.


  • Mund të mos besohet, por Z. Ibrahim, ju keni bërë një libër për ndërtimin e Liqenit të Fierzës, sa punonjës kanë marrë pjesë për ndërtimin e tij dhe si do ta cilësonit atë punë disa vjeçare
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf