Hasan Çiftja, si u zgjodh kryebashkiak i Elbasanit dhe si e shpëtoi Mitrush Kutelin në kënetën e Maliqit

372

Familja që qëndisi xhaketën me fije ari për Hrushovin dhe e vërteata e violinës së famshme për Ehremburgun

nga Tefik Osmani

Mes shumë familjeve të qytetit të lashtë të Elbasanit, padyshim familja Çiftja, mbetet dera nga ku dolën intelektualët dhe patriotët që i dhanë vlera të padiskutueshme rrethit të tyre familjar e shoqëror, qytetit, dhe vendit. Duke folur mbi origjinën, historikun dhe episodet e kësaj familje, pasardhësit e familjes Çiftja, tregojnë pjesë nga historia e panjohur e xhybes, së qëndisur me fije ari për Hrushovin apo dhe violina e famshme e cila ju dhurua gazetarit rus Ehremburg. Mes tregimeve mësojmë për intelektualin Tasim Çiftja, i cili shpëtoi Mitrush Kutelin në kënetën e Maliqit. Me po ato emocione tregojnë për familjen e tyre Riza dhe Hektor Çiftja, histori të rralla të pas viteve ’45 .

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf