Haliti: Ju tregoj takimin me Ramiz Alinë pas sulmit ndaj meje për poemën ‘Dielli dhe rrëkerat’

343

Ekskluzive/Poeti Faslli Haliti rrëfen takimin me Ramiz Alinë dhe sulmin ndaj tij si ‘anti’ në Lidhjen e Shkrimtarëve

“Fiqret Shehu më cilësoi aristokrat, Dritëroi më mbrojti kur më kryqëzuan në Plenumin e Lidhjes’

Pasi është thirrur nga Sekretari i Parë i Komitetit të Partisë në Lushnje, Rrapi Gjermeni, ku u cilësua si krijues antisocialist dhe ishte në prag të ndëshkimit, poeti Faslli Haliti kërkon takim me Ramiz Alinë dhe pritet prej tij… Ndërkohë, Fiqret Shehu, në një artikull të botuar në ‘Zëri i Popullit’ e quaj poetin ‘aristokrat e kundër realitetit’, ndërsa në Plenumin e Lidhjes së Shkrimtarëve e Artistëve, mbrojtja e Kadaresë dhe Agollit, për poetin Haliti e disa krijues të tjerë, është fare pak për Halitin, përballë sulmeve pafund të krijuesve të indoktrinuar… Këto e detaje të asaj periudhe kritike, i sjellë poeti Haliti në vazhdim të intervistës së tij…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print