Dr. Mikado Shakohoxha: Takimi në Vilën e Zogut, si e shpalli Mehmet Shehu “puçist”, Beqir Balluku

822

Flet Koloneli në Rezervë, Dr. Mikado Shakohoxha: Në Durrës, për të ashtuquajturin “Grupi  puçist në ushtri”

-Vijon nga dje-

Sqarim

Pa hyrë në mbledhjen e Vilës së Zogut,  po bëj një sqarim për disa gjëra që shpesh njerëzit edhe i ngatërrojnë pa dashje. Në harkun kohor korrik – dhjetor 1974 në Durrës, për të ashtuquajturin “Grupi  puçist në ushtri” janë bërë vetëm dy aktive. Aktivi i parë është bërë në javën e parë të korrikut, nga data shtatë deri në datën nëntë, ku u dënua veprimtaria “armiqësore” e Beqir Ballukut, te Vila e Zogut, nën drejtimin e Mehmet Shehut. Kuptohet, edhe të gjithë anëtarëve të tjerë të Byrosë Politike. Pjesëmarrës  kanë qenë kuadrot kryesore të Ushtrisë: komandantët e komisarët e korpusve (dhe të dy grupime).

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf