VIDEO/ Kili, shpërthimi apokaliptik i vullkanit Calbuco

208

Qindra njerëz janë evakuuar në Kilin jugor pas një shpërthimi masiv të dyfishtë të vullkanit Calbuco.
Ky është shpërthimi i parë i këtij vullkani pas 42 vjetësh.

Qeveria e Kilit ka ndezur alarmin e kuq të rrezikur pasi retë e dendura të hirit dhe tymit arritën deri në disa kilometra lart në qiell.

Vullkani Calbuco ndodhet në afërsi të vendit turistik të Puerto Varas, rreth 1,000km në jug të kryeqytetit, Santiago