Testohet fluturimi më i gjatë pa ndalesa për udhëtarët

250

Në Australi është testuar fluturimi më i gjatë pa ndalesa i pasagjerëve.

Australian Qantas ka përfunduar provën ku ishin të përfshirë pilotët, ekuipazhi dhe pasagjerët.

Boeing 787-9 me 49 persona në bord iu desh 19 orë e 16 minuta për të fluturuar nga Nju Jorku në Sidnei, një rrugë prej 16.200 km (10,066-milje).

Muajin tjetër, kompania planifikon të testojë një fluturim pa ndalesë nga Londra në Sidnei.

Nëse gjithçka shkon mirë dhe rrugët vendosen deri në fund të vitit, atëherë Qantas do të fillojë shërbimet në 2022 ose 2023.