Tel Aviv, në paradën Gey më shumë se 100 mijë njerëz

115
Më shumë se 100 mijë njerëz kanë marrë pjesë në paradën Gay në Tel Aviv ka deklaruar Policica derisa mediat në Izrael vlerësojnë se në paradë janë mbledhur rreth 180 mijë njerëz.
Siç thuhet ngjarja e cila tërhoqi njerëz nga e gjithë bota, janë argëtuar mijëra meshkuj gjysmë lakuriq. “Njerëzit janë të pabesueshëm, koha është e shkëlqyer, të dua Tel Aviv”, tha njeriu me kravatë të bardhë në formë fluture që tha se quhet Mateo Zakari dhe se vjen nga Polonia.
Izraeli në disa vitet e fundit, është njëri ndër destinacionet më të mëdha turistike të takimeve Gay në botë, për dallim nga regjionet tjera ku homoseksualizmin nuk e tolerojnë dhe e sulmojnë.