Tajfuni ‘Jebi’ lë ‘gjurmët e shkatërrimit’ në të gjithë Japoninë

159

Të paktën 10 njerëz janë vrarë nga tajfuni Jebi, stuhia më e keqe që ka goditur Japoninë në 25 vjet.

Jebi la një gjurmë shkatërrimi në të gjithë perëndimin e vendit, duke goditur qytete të mëdha si Kyoto dhe Osaka.

Fluturimet, trenat dhe anijet u anulluan por mijëra pasagjerë të bllokuar në aeroportin ndërkombëtar të Osakas që nga ajo kohë janë evakuuar.

Ndërsa erërat ngadalësohen dhe lëvizin në veri, njerëzit po nxiten të qëndrojnë të vëmendshëm për rrëshqitjet e tokës dhe përmbytjet.

Të paktën 300 persona janë plagosur si rezultat i tajfunit, sipas zëdhënësit të qeverisë Yoshihide Suga.

Që nga e mërkura në mëngjes, këshillat për evakuim ishin lëshuar për më shumë se 1.2 milionë njerëz, shkruan BBC.

Më shumë se 30,000 njerëz u dhanë urdhra të evakuimit të detyrueshëm por ende jo të detyrueshëm, tha Agjencia për Menaxhimin e Zjarrit dhe të Katastrofave.