Rusia lëshon mandat-arresti ndaj opozitarit Khodorkovski

147
Rusia lëshoi sot një mandatarresti ndërkombëtar kundër opozitës dhe ish-oligarkëve të larguar në Evropë, Mikhail Khodorkovski, shpallur fajtor për një vrasje që daton në vitin 1998.
“Një mandatarresti ndërkombëtar u lëshua kundër Mikhail Khodorkovskit”, deklaroi në një komunikatë zëdhënësi i Komitetit rus të hetimit, Vladimir Markine.
“Drejtësia ka urdhëruar gjithashtu ndalimin e ish-drejtuesit të grupit të naftës Iukos”, theksoi i njëjti burim.
“Mikhail Borisovitch nuk do të kufizojë në asnjë mënyrë lëvizjet e tij për shkak të vendimeve të Kremlinit”, reagoi ai sipas zëdhënësit të opozitës, Kulle Pispanen.
/ata/