Kroacia kërkon 20 mijë punonjës

174
Sektori i turizmit kroat ka deklaruar se gjatë këtij viti do të kenë nevojë për rreth 20 mijë punëtorë të rinj. Kjo kërkesë është rezultat i largimit të punëtorëve kroatë në Perëndim dhe mungesës së edukimit të duhur tek vendasit. Kështu, kompanitë në bregdet që tani kanë nisur procesin e punësimit. Për këtë sezon kërkohen kamerierë, kuzhinierë, pastrueset e dhomave, kopshtarë, ndihmës në kuzhinë, recepsionistë, animatorë dhe shpëtimtarët në pishina