Analisti amerikan thotë se armët e Koresë Veriore janë lodra

146
Ushtarët e Koresë së Veriut mbajnë më së shumti armë false përgjatë paradës së forcës të zhvilluar para pak ditëve.
Ky është mendimi i Michael Pregent, një ish oficer i inteligjencës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
Ai shprehet se shumica e armëve të përdorura gjatë paradës së 15 prillit janë lodra dhe po sipas tij, syzet për luftim të shfaqura në paradë janë normale dhe nuk kanë asnjë efekt shtesë që do të mund t’i ndihmonte ata në luftim.