Tiroidja, rreziqet që shfaqen kur gjëndra prodhon shumë jod

360

INTERVISTA/ Flet për “Telegraf”, Dr.Luftime Bruka, mjeke endokrinologe në Poliklinikën e Specialiteteve Nr. 3

Hipertireoza (kur gjëndra prodhon shumë jod), është një sëmundje që prek më tepër gratë. Gjëndra në këtë rast prodhon më shumë hormone, kështu që trupi pëson disa çrregullime me rëndësi. Por se cilat janë shenjat dhe pasojat që shkakton kjo sëmundje nëse nuk mjekohet, i shpjegon në një intervistë për Suplementin Shëndetësor, mjekja endokrinologe Luftime Bruka, ku ndër të tjera thekson edhe faktin e frekuentimit të plazhit dhe ndikimin e shtatzënisë.

Doktoresha cilat janë problemet më të shprehura gjatë verës për pacientët që kanë mbiprodhim të tepërt të jodit?

për më shumë lexoni Gazetën Telegraf