Super Hëna, spektakël në qiellin e Shqipërisë

273

Super Hëna u shfaq sot spektakolare në qiellin shqiptar, dhe po kështu ajo do të jetë edhe më 21 mars.

Një superhënë ndodh kur një hënë e plotë përkon me perimetrin e hënës ose pikën në orbitën e saj eliptike në të cilën është më afër Tokës. Kjo e bën hënën të shfaqet deri në 14 përqind më e madhe dhe 30 përqind më e ndritshme se zakonisht. Hëna arrin perimetrin më të afërt me token gjatë të vitit dhe kjo ndodh sot në mbrëmje më 19 shkurt, do të jetë rreth 221.681 milje (356.761 km) larg Tokës.

Shikoni fotot e realizuara nga agjencia fotografike, LSA!