Prrenjas/ Prien lidhjet e paligjshme në tubacionet e ujit të pishëm

198
Merr fund gangrana disavjecare e ujit me banorët e fshatrave të Bashkisë së Përrenjasit.
Kryebashkiakja Miranda Rira në krye të operacionit,pret lidhjet e paligjshme në tubacionet e ujit të pishëm në tunelin e Qafë Thanës i cili furnizon me ujë mbi dy mijë banorë. Midis të tjerave dhe kryetari I Partisë Socialiste te Prrenjasit që kishte një fabrikë uji pa leje.
Ka qënë mbledhja urgjente e shtabit të emergjencave të Bashkisë së Përrenjasit,ku kanë qënë edhe drejtuesit te njësive administrative të Rrajcës,Stravajit dhe Qukësit drejtues e titullarë të ndryshëm të institucionit që ajo drejton,ku ka shpallur situatën tepër emergjente deri në 31 gusht 2017.
Prej 25 vjetësh vuajnë për ujine pishëm dhe të vaditjes Rrajca,Rrajcë Fusha,Uraka,Përrenjasi Qyteti, Kotodeshi, Katjeli etj.
Kryebashkiakja thotë se ështe abuzuar me kontratat nga bizneset që kanë vaskat e peshkut, sikur kanë leje nga basenet e ujrave ne Elbasan,kur nw fakt i vetmi pronar i ujit është bashkia ,Me ndarjen e re territoriale, I vetmi pronar është bashkia, pra justifikimi I tyre është I paligjshëm ,ka vetëm leje fictive nga basenet,kur në fakt një leje e tillë nuk ka ekzistuar asnjehrë,uji është pasuri kombëtar dhe do të përdoret për ujë të pishëm për qindra familje të bashkisë dhe më pas për vaditje.
Erëshme të lidjeve të paligjshme në bzineset e peshkut dhe lavazheve,madje neve kemi vënë edhe gjoba, por asnkush nga bizneset nuk na ka ndëgjuar duke lozur me leje fallso.
Jami dakord që edhe bizneset të punojnë dhe nuk jemi kundër,por në radhe të parë janë dy mijë banorë që kanë nevojë për ujë të pishëm dhe vaditje,cdo biznes në bashki do të jetë I ligjshëm,ndërkohë që në radhë të parë është komuniteti im,është populli im,nuk duhet të sakrifikojmë një popull për pesë biznese.
Në mështetje të operacionit të shkëputjeve të lidhjeve të paligjshme ka qënë dhe Policia e Shtetit dhe ajo Bashkiake,ku filloj ndërprerja e lidhjeve në tunelin e qafë thanës, dukë bërë të mundur furnizimin me ujë të të gjitha banorëve të zonës që furnizohet me ujin burimit të Qafe Thanës.
Gjatë ditës ju ndërpre uji për tetë biznese të pailgjshme,ku pjesë e ndërprerjes ishte edhe ish kryetari i komuës Rrajcë,Kryetar I Partisë Socialiste Haxhi Collkau,i cili kishte një fabrikë uji të paligjshme,po kështu edhe dhjetra lavazhe. sot mbyllëm përfundimisht odisenë e vuajtjeve së mungesës së ujit të banorë të fashatrave që përfitojnë ng uji I tunelit të qafe thanës.. Madje do të coj për gjyq gjithë abuzuesit me ligjin dhe fallsifikuesit e dokumenatve thotë me tej Kryebashkiakja Miranda Rira.
Prej vitesh banoret kanë ankuar për mungesen e ujit te Pishem dhe vaditjes. Akuzon dhe oficerët e policisë gjyqesore për ndërhyrje të paligjshme të paligjshme në tubacione ,duke mbrojtur bizneset e paligjshme.
Ndërkohë që bisneset nuk janë dakord me ndërhyrjen e bashkisë për ndrërprerjen e aktivitetit të tyre,të cilët thonë që janë të ligjshmë,madje ka patur edhe reagime,pro reagimet e tyre kanë qënë tëpafuqishme sepse operacioni është çuar deri në fund me ndërprejen e cdo aktiviteti të paligjshëm.