Gjykata e Apelit e lë në burg Shukriun

209
Gjykata e Apelit e Krimeve të Rënda lë në arrest me burg Shukri Xhelilin. Ish-kryebashkiaki i Peshkopisë kërkoi ndryshimin e masës së sigurisë arrest me burg me një masë më të lehtë. Xhelili u arrestua më 16 maj 2016 pak pas publikimit të video-skandalit ku ai kërkon favore seksuale në këmbim të një vendi pune. Ndërkohë më 25 maj ish-kryebashkiaku i Dibrës dërgoi në Gjykatën Kushtetuese vendimin e qeverisë për shkarkimin e tij.
Pasi i firmos kontratën, Xhelili dhe vajza takohen në Tiranë dhe shkojnë në një hotel në kryeqytet, mirëpo vajza, që kishte regjistruar gjithçka refuzon të kryejë marrëdhënie seksuale duke u larguar nga hoteli në momentet e fundit. Menjëherë, prokuroria dhe policia e Dibrës nisën hetimet. Me dërgimin e çështjes në Gjykatës Kushtetuese pezullohet mbajtja e zgjedhjeve në Bashkinë e Peshkopisë deri në shpalljen e vendimit nga kjo gjykatë.