Garda, fuoristradë 365 milionë lekë

219
Luksi dhe siguria e zyrtarëve kushton qindra milionë lekë. Pasi rregulluan zyrat, blenë makina të shtrenjta, punësuan njerëzit e afërt me poste kryesore, shtetarët tashmë kthehen nga siguria. Ministria e Brendshme ka hapur një tender, me vlerë rreth 1 milionë euro, ku do të blihen automjete për disa institucione. Por, një nga lotet e këtij tenderi është blerja e një automjeti tip fuoristradë 4×4 me kalueshmëri të lartë për Gardën e Republikës. Në dokumentet e publikuara thuhet se për këtë automjet, Ministria e Brendshme ka akorduar plot 365 milionë lekë. Një shifër e frikshme duke parë financat e pakta të shtetit tonë. Në dokumente citohen vetëm të dhënat për makinën 4X4 dhe nga to rezulton se ajo nuk ka ndonjë opsion të veçantë. Nisur edhe nga çmimi, prej rreth 300 mijë USD, automjeti duhet të jetë superluksoz, ose të paktën me armatime. Por, në dokumente nuk ka asnjë të dhënë, përveç disa sensorëve. Automjeti të jetë i ri, me kilometrazh 0, jo më pak se 4 cilindra, me naftë, të ketë kambio automatike, me shpejtësi maksimale 170 në orë, të ketë një gjatësi 4800 mm, me lartësi nga toka në shasi minimumi 210 mm. Të ketë 5 dyer, ndërsa të ketë sensor ose kamera parkimi. Ngjyra preferohet e zezë metalizato dhe të ketë pajisjet e nevojshme, me fenerë LED, drita mjegulle përpara, xhamat e pasmë të errësuar etj. Pra, të gjitha specifikimet janë normale, dhe nuk ka asnjë gjë jashtë normales në këtë makinë. Por, çmimi është rreth 300 mijë USD. Tashmë, të gjithë presim si do të jetë ky automjet i Gardës së Republikës, apo për çfarë do e përdorin.