Ambulanca elektrike ajrore që arrin shpejtësinë 300 km/orë / Gati për përdorim në vitin ….

62

Në të ardhmen, avioni do të transportojë pacientët në spital në mënyrë autonome. Ky është menduar kryesisht për rajone rurale.

Avioni Vertiia nga AMSL Aero dhe Universiteti i Sidneit është krijuar për të siguruar ndihmë më të shpejtë në raste urgjente. Aeroplani elektrik arrin një shpejtësi prej 300 km / h dhe për këtë arsye është më i shpejtë se një helikopter normal, transmeton Telegrafi

Pajisja është menduar veçanërisht për rajonet rurale në Australi, ku pacientët shpesh së pari duhet të sillen në aeroport me ambulancë dhe më pas të transportohen në spital me aeroplan. Me avionin futurist, megjithatë, njerëzit në të ardhmen mund të merren në shtëpi dhe të transportohen drejtpërdrejt në spital. Sipas studiuesve, duhet të arrijë 98 për qind të australianëve.

Pajisja tërheq energjinë elektrike nga bateritë dhe qelizat e karburantit. Këto të fundit operohen me hidrogjen. Me funksionimin e pastër të baterisë, avioni ka një distancë prej 250 kilometrash. Në kombinim me qelizat e karburantit, të paktën 800 kilometra mund të arrihen, raporton Inceptive Mind. Ka hapësirë ​​për gjithsej 4 persona. Në të ardhmen, objekti fluturues duhet gjithashtu të jetë në gjendje të fluturojë në mënyrë autonome.

Tani po testohet në Aeroportin Narromine në Uellsin e Ri Jugor. Pritet që të hyjë në përdorim në vitin 2023.