Kampionati i notit mbyllet me 4 rekorde

1220
Sigal

Kampionati Kombëtar i Notit shqiptar 2019 për të rritur dhe të rinj u mbyll me katër rekorde rekorde të reja. Ekipet e Stelës dhe Eagles, mapionët e Shqipërisë. Ja rezultatet dhe fituesit

Katër rekorde kombëtare në kampionatin e të rriturve & të rinjve. Sonia Kapedani, Nikol Merizaj, Paolo Priska dhe Klavio Meça më të mirët e kampionatit

Stela dhe Eagles, kampionët e shqipërisë

GJERGJ VYSHKA

Në një atmosferë të jashtëzakonshme në mbrëmjen e së martës, Federata Shqiptare e Notit ka mbyllur kampionatin e të rriturve, të rriturave, të rejave dhe të rinjve, ndërsa ishte kjo gara më e rëndësishme e pishinave të hapura në verë. Stela e kryetrajnerit Sadik Mema dhe Eagles e Eduard Canes janë më të mirët e këtij kampionati, ndërsa kanë ngritur dhe trofetë. Respektivisht Stela është kampione për të reja, për të rinj dhe për të rritura, kurse Eagles për të rritur. Ashtu sikurse është bërë e ditur dhe një ditë më parë, pretendentë kanë qenë edhe Tirana e Teuta. Por në fund gjithçka ka qenë nën siglën e Stelës dhe Eagles.

Garë e fortë për sportistin më të mirë

Ndërkohë Sonia Kapedani, Nikol Merizaj, Paolo Priska dhe Klavio Meça kanë qenë sportistët më të mirë të kampionatit. Por gara ka qenë e ashpër, sidomos tek të rejat, sepse Sara Dande, e cila ishte përsëri rekordmene në 1500 metra, ka pasur 1010 pikë FINA. E më pas, edhe për shkak të disa vendeve të para më shumë, Sonia Kapedani është sportistja më e mirë për të reja me 1027 pikë FINA. Përgjithësisht tek vajzat ka pasur rivalitet dhe kjo është e dukshme në këtë kampionat të të rriturve dhe të rinjve.

Katër rekorde

Ndryshe nga kampionati kombëtar i fëmijëve, që është zhvilluar më 26-27 qershor, tek të rriturit janë regjistruar vetëm katër rekorde. Që në një farë mënyrë janë pak. Pas stafetës 4×100 metra miks të Tiranës për të rritura në ditën e dytë kanë qenë tre rekorde. I ka ardhur për fëmijë Kategoria A në 200 metra delfin, atje ku Endi Kola ka fiksuar kohën e re 2’24”09, ndërsa rekordi i mëparshëm ishte 2’25”62. Po kështu në stafetën 4×100 metra stil i lirë për të rritura dhe të reja, Stela do të jetë kohën e re rekord 4’19”06, kurse koha e mëparshme ishte 4’20”06. Dhe rekordi i fundit do të vinte nga Sara Dande në 1500 metra me kohën e re 19’10”88, kurse rezultati i mëparshëm, që mbahej po prej kësaj notareje, ishte 19’19”47. E në këtë mënyrë ka përfunduar kampionati kombëtar i të rriturve dhe të rinjve nën siglën e Stelës dhe të Eagles.

REZULTATET TEKNIKE TË KAMPIONATIT KOMBËTAR TË TË RRITURVE & TË RINJVE

 

TË REJA

400 M STIL I LIRË               VIVIAN XHEMOLLARI (TRADITA)                    4’59”84

100 M BRETKOSË                TELMA HARSHOVA (STELA)                              1’23”88

100 M DELFIN                      EMI METALLA (STELA)                                        1’20”62

50 M SHPINË                                    JONA THOMAI (STELA)                                        34”75

200 M BRETKOSË                TELMA HARSHOVA (STELA)                              2’57”75

50 M DELFIN                                    JONA THOMAI (STELA)                                        34”00

1500 M STIL I LIRË             SARA DANDE (STELA)                                          19’10”88

SI EKIP: STELA

SPORTISTJA MË E MIRË: SONIA KAPEDANI 1027 PIKË FINA

 

TË RINJ

50 M STIL I LIRË                 DALVI ELEZI (TEUTA)                                          25”94

200 M DELFIN                      ENDI KOLA (STELA)                                              2’24”09

800 M STIL I LIRË               PAOLO PRISKA (EAGLES)                                               9’21”88

100 M BRETKOSË                XHON DIKO (EAGLES)                                         1’09”88

200 M SHPINË                      ELIO VELI (STELA)                                                            2’20”28

100 M STIL I LIRË               PAOLO PRISKA (EAGLES)                                               55”57

1500 M STIL I LIRË             ALESANDRO MUKA (TEUTA)                             18’50”16

SI EKIP: STELA

SPORTISTI MË I MIRË: PAOLO PRISKA (EAGLES) 1124 PIKË FINA

TË RRITURA

400 M STIL I LIRË               VIVIAN XHEMOLLARI (TRADITA)                    4’59”84

100 M BRETKOSË                TELMA HARSHOVA (STELA)                              1’23”88

100 M DELFIN                      NIKOL MERIZAJ (TIRANA)                                  1’08”29

50 M SHPINË                                    JONA THOMAI (STELA)                                        34”75

200 M BRETKOSË                TELMA HARSHOVA (STELA)                              2’57”75

50 M DELFIN                                    NIKOL MERIZAJ (TIRANA)                                  30”28

1500 M STIL I LIRË             SARA DANDE (STELA)                                          19’10”88

SI EKIP: STELA

SPORTISTJA MË E MIRË: NIKOL MERIZAJ (TIRANA) 1123 PIKË FINA

 

TË RRITUR

50 M STIL I LIRË                 DENI BAHOLLI (STELA)                                       25”65

200 M DELFIN                      ANDI MARA (EAGLES)                                         2’23”44

800 M STIL I LIRË               KLAVIO MEÇA (TEUTA)                                       9’02”91

100 M BRETKOSË                KRISTO PETKO (EAGLES)                                                1’08”28

200 M SHPINË                      ELIO VELI (STELA)                                                            2’20”28

100 M STIL I LIRË               PAOLO PRISKA (EAGLES)                                               55”57

1500 M STIL I LIRË             ALESANDRO MUKA (TEUTA)                             18’50”16

SI EKIP: EAGLES

SPORTISTI MË I MIRË: KLAVIO MEÇA (TEUTA) 1276 PIKË FINA