Ja cilët janë futbollistët e famshëm që kanë shënuar pak gola ose s’kanë shënuar kurrë në Europian

94
Sigal

Dy prezenca në Europian, dy gola.

Denzel Dumfries, në mënyrën e tij, ka hyrë tashmë në historinë e kompeticionit, dhe sigurisht në atë të ekipit kombëtar, Holanda.

Dumfries, mbrojtës, i kanë mjaftuar dy ndeshje për të shënuar më shumë gola se disa bashkatdhetarë të famshëm, nga Gullit te Cruyff.

Janë të shumtë lojtarët e mëdhenj në histori, me dhjetëra gola në karrierë, të cilët në Kampionatin Europian kanë shënuar pak…

RUUD GULLIT (Holandë): 1 gol në Europian në 9 prezenca

Euro 1988: 5 prezenca, 1 gol
Euro 1992: 4 prezenca, 0 gola

ARJEN ROBBEN (Holandë): 1 gol në Europian në 9 prezenca

Euro 2004: 4 prezenca, 0 gola
Euro 2008: 2 prezenca, 1 gol
Euro 2012: 3 prezenca, 0 gola

ALESSANDRO DEL PIERO (Itali): 1 gol në Europian në 13 prezenca

Euro 1996: 1 prezenca, 0 gola
Euro 2000: 6 prezenca, 1 gol
Euro 2004: 3 prezenca, 0 gola
Euro 2008: 3 prezenca, 0 gola

KARIM BENZEMA (Francë): 0 gol në Europian në 7 prezenca

Euro 2008: 2 prezenca, 0 gola
Euro 2012: 4 prezenca, 0 gola
Euro 2020: 1 prezenca, 0 gola

CHRISTIAN VIERI (Itali): 0 gol në Europian në 3 prezenca

Euro 2004: 3 prezenca, 0 gol

HARRY KANE (Angli): 0 gol në Europian në 5 prezenca

Euro 2016: 4 prezenca, 0 gola
Euro 2020: 1 prezencë, 0 gol

KARL-HEINZ RUMMENIGGE (Gjermani): 1 gol në Europian në 7 prezenca

Euro 1980: 4 prezenca, 1 gol
Euro 1984: 3 prezenca, 0 gola

RAUL (Spanjë): 1 gol në Europian në 7 prezenca

Euro 2000: 4 prezenca, 1 gol
Euro 2004: 3 prezenca, 0 gola

MICHAEL OWEN (Angli): 1 gol në Europian në 7 prezenca

Euro 2000: 3 prezenza, 0 gola
Euro 2004: 4 prezenca, 1 gol

PAUL POGBA (Francë): 1 gol në Europian në 8 prezenca

Euro 2016: 7 prezenca, 1 gol
Euro 2020: 1 prezenca, 0 gola

GIANLUCA VIALLI (Itali): 1 gol në Europian në 4 prezenca

Euro 1988: 4 prezenca, 1 gol

THOMAS MULLER (Gjermani): 0 gol në Europian në 12 prezenca

Euro 2012: 5 prezenca, 0 gola
Euro 2016: 6 prezenca, 0 gola
Euro 2020: 1 prezencë, 0 gola

EMILIO BUTRAGUENO (Spanjë): 1 gol në Europian në 3 prezenca

Euro 1988: 3 prezenca, 1 gol

JOHANN CRUYFF (Holandë): 0 gol në Europian

Bashkatdhetar i Dumfries, dhe një nga më të mëdhenjtë, holandezët ironizojnë me faktin që edhe ai është “mundur” nga mbrojtësi Frank de Boer. Është interesante se  Johann Cruyff mori vetëm një herë në Kampionatin Europian, në gjithë karrierën e tij – në vitin 1976 kundër Çekosllovakisë.