Shenja jete në Mars, zbulohen molekula organike në planetin e kuq

1292
Sigal

Në Mars ka molekula organike dhe metani të cilat ndryshojnë në atmosferë në varësi të klimës.

Asnjëherë si tani planeti i kuq nuk ka pasur kushte të tilla për të pasur jetë në të.

Të dhënat e dërguara në Tokë nga misioni Curiosity i Nasa, janë publikuar në Science dhe nuk janë një provë e fortë por dëshmojnë se tre miliard e gjysmë vite më parë në Mars ka pasur burime jete.