ISHP: Virusi i Nilit mund të shkaktojë dhe vdekje, në Shqipëri nuk ka raste

1209
Sigal

Instituti i Shëndetit Publik ka njoftuar se në Shqipëri nuk raste të virusit të Ethes së Nilit Perëndimor e megjithatë po merr masat për ta parandaluar. Në një njoftim ISHP tregon se ç’pasoja të rënda ka ky virus për njerëzit dhe kafshët.

Image

Në kuadrin e masave parandaluese,, ISHP ka mbledhur në takim specialistë të Departamentit të Sëmundjeve Infektive në Institutin e Shëndetit Publik, mjekë të laboratorit të Virologjisë, përfaqësues të drejtorive rajonale të shëndetit publik, mjekë të shërbimit Infektiv në QSUT, etj.