Trajtimi i pasojave të diabetit

381
Sigal

Qëllimi kryesor i trajtimit, të rivendosen vlerat normale të sheqerit në gjak dhe të korrigjohen çrregullimet e lidhjes metabolike

Diabeti (diabetes mellitus) është një sëmundje kronike, degjenerative e shkaktuar nga mungesa e insulinës për shkak të trupit të paaftë për të prodhuar insulinë në nivele normale, apo për shkak të rezistencës së insulinës, një gjendje në të cilën qelizat e trupit rezistues ndaj insulinës përpiqen për rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak.

per me teper lexoni Gazeten Telegraf