Një kuzhinë e pasur me ushqime e pije të shëndetshme ofron zgjidhje të mira kundër disa problemeve të ndryshme shëndetësore.
Në këtë artikull do të mësoni për disa zgjidhje natyrale kundër problemeve me stomakun, lëkurën, dhimbjet e kokës, e të tjera shqetësime.
Kastravecët Për Qetësimin E Syve
Nëse i keni stërmunduar sytë, atëherë shtrihuni dhe vendosni mbi sy nga një fetë kastraveci.
Ky i fundit përmban antioksidantë që zbusin enjtjen dhe largojnë dhimbjen e syve.
Zëvëndësojini fetat e kastravecit çdo dy ose tre minuta dhe kurën mbajeni për 15 minuta.
Qershitë Për Shëndetin E Stomakut
Njerëzit që hanë 20 qershi çdo ditë ose pijnë lëng qershie, kanë më pak gjasa të kenë probleme me stomakun.
Përbërësit e qershive kanë aftësinë të neutralizojnë aciditetin
Vaji I Nenexhikut Kundër Dhimbjes Së Kokës
Ky vaj ka aftësi qetësuese për lëkurën dhe lehtëson dhimbjet e kokës si pasojë e tensionit.
Përzieni disa pika të tij me vajin e ullirit për të parandaluar irritimin e lëkurës dhe më pas masazhoni ballin dhe pjesët anësore.
Sheqeri Kundër Lemzës
Kur vjen puna tek lemza, një lugë e vogël sheqeri të zgjidh punë.
Kristalet e sheqerit vështirësojnë përtypjen dhe rigjallërojnë diafragmën duke penguar kontraktimet e saj.
Farat e Koprës Kundër Problemeve Me Tretjen
Sipas të dhënave, farat e koprës përmbajnë substanca qetësuese që largojnë fryrjet.
Pas çdo mbrëmjeje, ekspertët rekomandojnë përtypjen e disa farave të tilla.
Lëng Limoni Kundër Gurëve Në Veshka
Gurët në veshka zakonisht formohen pas akumulimit të oksalatit dhe ngjitjes së tij me kalçiumin.
Ekspertët rekomandojnë pirjen e gjysëm gote me lëng limoni në ditë.
Acidi citric parandalon kristalizmin e kalçiumit dhe pengon punën e oksalatit.
Vaji I Ullirit Kundër Çarjes Së Buzëve
Çarja dhe përtharja e buzëve mund të trajtohet me vaj ulliri.
Ai shërben si lubrifikant për zbutjen e tyre.
Sherebela Kundër Humbjes Së Kujtesës
Studimet konfirmojnë se konsumi i çajit të gjetheve të sherebelës përmirëson kujtesën.
Lexoni këtu vlerat e tjera të çajit të sherebelës dhe si ta përgatisni.