Si ta mbrojmë lëkurën dhe të ruajmë ngjyrën pas plazhit

407
Sigal

Specialistët thonë se kremrat për lëkurën duhet të jenë patjetër me vitamina C dhe E, si dhe me produkte qumështi

Edhe fundi i stinës së verës rezervon temperatura të larta dhe mundësi për t’iu drejtuar plazhit. Por edhe nëse këto ditë nuk ju kanë munguar dhe do të donit të vazhdonin, duhet të vazhdoni të tregoni akoma kujdes për lëkurën tuaj.

 Si t’i shmangni djegiet?

E keni tejkaluar masën me banjat e diellit? Gabimi shpaguhet me skuqjen klasike të lëkurës: lëkurë e kuqe dhe djegie, këto janë simptomat tipike. Nëse jeni djegur, nuk ju mbetet të bëni gjë tjetër, veçse të filloni të evitoni, derisa të shëroheni, qëndrimin në diell, kurse në zonën e acaruar mund të vendosni pomada që kanë në përbërjen e tyre kortizon.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf