Shfaqja e variçeve, 12 këshilla për t’i hequr

370

SËMUNDJA KRONIKE/ Shenja, mjekimi dhe ushqimi që duhet përdorur. Kujdes me veshjet e ngushta dhe takat!

 Venat varikoze apo siç njihen në gjuhën e popullit dalja e damarëve të këmbës është sëmundje kronike, por në fakt origjina e tyre ende është e panjohur. Venat varikoze shfaqen përgjithësisht tek gratë mbi moshën 30 vjeç dhe kjo vjen për shkaqe trashëgimie, ose mund t’u shfaqen grave shtatzëna, grave mbipesha, por edhe nga mosha dhe profesioni. Nuk është e këshillueshme praktikimi i sporteve të rënda si tenisi, ngritja e peshave etj.. Aktiviteti sportiv më i rekomandueshëm është noti dhe përdorimi i biçikletës. Udhëtimet, pushimet dhe aktivitetet në natyrë. Gjatë udhëtimeve të gjata me makinë, duhet ndaluar dhe ecur në këmbë për një kohë të shkurtër, ose në autoveturë mund të uleni në sedilen e pasme me këmbë të shtrira mbi sedilen e përparme. ]

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf