Shëndetësi/ Ja se si duhet të veproni që nga dita e 1 e prekjes e deri në ditën e 14, sipas ekspertëve!

245
Sigal

Profesionistët e shendetit kanë përgatitur këtë mesazh për njerëzit, në rast se nuk doni të rrezikoni të shkoni në spital menjëherë.

Shenjat shfaqen nga dita e tretë pas prekjes.

Faza e parë; Dhimbje trupi

Dhimbje në sy

Dhimbje koke

Të vjella

Diarre

Rrufë ose bllokim i hundës

Djegie në sy

Djegie gjatë urinimit

Ndjenjë e etheve

Fyti i gërvishtur (dhimbje fyti)

Eshte shumë e rëndësishme të llogariten ditët e shenjave: 1, 2, 3.

Merrni masa para se të fillojë ethet.

Kujdes , është shumë e rëndësishme të pini shumë lëngje, veçanërisht ujë të pastruar.

Pini shumë ujë për të mbajtur fytin të thatë dhe për të cliruar mushkëritë.

Faza e 2-të; (Dita e 4-të e 8-të) – Faza Inflamatore.

Humbja e shijes dhe / ose erës

Lodhje me përpjekje minimale

Dhimbje në gjoks (kafaz i kraharorit)

Forcimi i gjoksit

Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës (në zonën e veshkave)

Virusi sulmon mbaresat nervore

Dallimi midis lodhjes dhe gulçimit:

Mungesa e ajrit( gulcimi) është kur personi është ulur – pa bërë asnjë përpjekje – dhe merr frymë;

Lodhja është kur personi lëviz për të bërë diçka të thjeshtë dhe ndihet i lodhur.

Kërkon shumë hidratim dhe vitaminë C.

Covid-19 lidh oksigjenin, kështu që cilësia e gjakut është e dobët, me më pak oksigjen.

Faza e tretë – shërimi; Faza e shërimit fillon në ditën e 9-të, e cila mund të zgjasë deri në ditën e 14-të (rimëkëmbja).

Mos e vononi trajtimin, sa më shpejt aq më mirë!

Eshte më mirë të mbash këto rekomandime, parandalimi nuk është kurrë teprim !

• Uluni në diell për 15-20 minuta

• Pushoni dhe flini për të paktën 7-8 orë.

• Pini 1 litër e gjysmë ujë në ditë

• Të gjitha ushqimet duhet të jenë të nxehta (jo të ftohta).

Mbani në mend se pH i koronavirusit varion nga 5.5 deri në 8.5.

Pra, gjithçka që duhet të bëjmë për të hequr qafe virusin është të hamë më shumë ushqime alkaline, mbi nivelin e acidit të virusit.

Të tilla si;

Banane, → 9,9 pH Limoni i verdhe → 8,2 pH

Avokado – pH 15,6

Hudhra – pH 13.2 ? Mango – pH 8.7

Mandarin – pH 8,5

Ananasi – 12,7 pH

Portokalle – 9,2 pH