Qumështi i Silymarinës, mbrojtësi më i mirë për organizmin

367

Qumështi që është përdorur 2000 vjet përpara për kurimin e s sëmundjeve të mëlçisë, veshkave dhe tëmthit

Theodhor Duma

 Një tjetër antioksidant i fuqishëm, që ende nuk njihet në vendin tonë, është qumështi i Silymarinës. Silymarina është bimë mesdhetare që ritet në ambiente me temperaturë të lartë dhe të thatë. Nga gjethet e saj, po ti thyejmë, si dhe nga farat kur përpunohen, del një lëng i bardhë që e quajnë qumështi i Silymarinës. Qumështi i Silymarinës është përdorur nga njerëzit  që 2000 vjet përpara për kurimin e mëlçisë, të veshkave, të tëmthit.

Qumështi i silymarinës ka aftësi mbrojtëse të qelizave të mëlçisë nga radikalet e lira, duke parandaluar depërtimin në membranën e mëlçisë të helmeve toksike, bën detoksifikimin e kimikateve të ndryshme të medikamenteve, nga metalet e rënda e rrezatimi radioaktiv.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf