Tumori i prostatës, format më të shpeshta me të cilat shfaqet

298

KUJDES! Faktorët e vërtetë të shfaqjes së sëmundjes; abuzimi me alkoolin dhe aksidentet në moshë të re

Çfarë është prostata

Prostata tashmë nuk është një sëmundje e të vjetërve, pasi nga dita në ditë po hasim edhe raste të reja, paktën 250 raste në vit të prekur nga prostata. Por, prostata po kap edhe të rinj të moshës 30 vjeçare e sipër. Sëmundja e prostatës në gjuhën shkencore njihet si prostatitis që do të thotë infeksioni i prostatës. Mbi moshën 50 vjeç ka zhvillim të gjëndrave të prostatës, të cilat shkojnë deri në tumorin të prostatës.

Shkaqet e shfaqjes së prostatës në moshë të re

Një nga faktorët kryesore të shfaqjes së sëmundjes janë abuzimet dhe faktorët e jashtëm. Kjo do të thotë se konsumimi i pijeve alkoolike, dieta jo e mirë, konsumimi i duhanit i cili tashmë po bëhet shkaktar i një sërë sëmundjeve të tjera duke filluar nga steriliteti, pasi dëmton spermatozoidet e deri tek sëmundjet e rënda të mushkërive.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf