Pezmatimi i vezoreve, simptomat, ndikimi negativ në shtatzëni, si parandalohet dhe kurimi

412

KËSHILLA TË RËNDËSHISHME/ Shtatzënia jashtë mitrës është e shpeshtë pas pezmatimit të vezorëve

Pezmatimi i vezorëve, zakonisht është infeksion bakterial, i cili përfshin pjesën e vezorëve dhe mitrës. Në gjendje normale, kjo pjesë nuk përmban mikroorganizma patogjenë. Megjithatë, në kushte të posaçme siç është qëndrimi i gjatë në të ftohtë, qëndrimi ulur në ndonjë vend të ftohtë dhe ngjashëm, pemzatimi mund të jetë një proces që zhvillohet spontanisht. Pezmatimin mund ta shkaktojnë edhe mikroorganizmat që janë seksualisht të transmetueshme. Shpesh mund të bëhet fjalë për klamidian dhe gonorenë. Pezmatimi i vezorëve është më i shpeshtë tek femrat nën 25 vjeç.

Simptomat 

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf