Pesë ushqimet që nuk duhen konsumuar dhe më pak të shëndetshme për foshnjat

942
Sigal

Foshnjat/ Kujdes nga lëngjet e gazuara, lëngu i frutave, biskotat, ushqimet e përpunuara dhe ëmbëlsirat me xhelatinë!

Nga ëmbëlsirat me 500 kalori të maskuara si kafe e deri tek patatet e skuqura plot yndyrë e kripë, ne të rriturit zakonisht e dimë që bëjmë zgjedhje jo të mençura të ushqimeve. Por shpesh ne nuk e kuptojmë se shumë nga ushqimet që ne rëndom ua japim foshnjave janë në thelb ushqime për në hedhurina, me shumë kalori, sheqer ose kripë dhe me pak vlerë ushqyese. Ngrënia e ushqimit të keq është më e dëmshme për foshnjat se sa për të rriturit. Kjo sepse foshnjat nuk kanë nevojë për shumë kalori, por ata kanë shumë nevojë për shumë ushqim. Është e lehtë për ata të ngopen me shpejtësi me ushqime të këqija duke mos lënë vend për ushqime të shëndetshme të pasura me lëndë ushqyese. Pra, çfarë duhet të bëjë një prind? Të fillojë duke mësuar se nga cilat ushqime të qëndrojë larg. Këtu është një listë e ushqimeve më të këqija për foshnjat:

Lëngjet e gazuar

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf