Patologu kryesor pretendon se Coronavirus është “Mashtrimi më i madh i kryer ndonjëherë ndaj një publiku që nuk dyshon”

469
Sigal

Patologu kryesor Dr. Roger Hodkinson u tha zyrtarëve të qeverisë në Alberta gjatë një konference online se kriza aktuale e koronavirusit është “mashtrimi më i madh i kryer ndonjëherë ndaj një publiku që nuk dyshon”.

Komentet e Hodkinson u bënë gjatë një diskutimi që përfshinte Komitetin e Komunitetit dhe Shërbimeve Publike dhe klipi u ngarkua më pas në YouTube.

Duke vënë në dukje se ai ishte gjithashtu një ekspert në virologji, Hodkinson theksoi se roli i tij si CEO i një kompanie bioteknologjike që prodhon teste COVID do të thotë: “Unë mund të di pak për të gjitha këto”.

“Ekziston një histeri krejtësisht e pabazuar publike e drejtuar nga media dhe politikanët, është e egër, kjo është mashtrimi më i madh i kryer ndonjëherë ndaj një publiku që nuk dyshon”, tha Hodkinson.

Mjeku tha se asgjë nuk mund të bëhej për të ndaluar përhapjen e virusit përveç mbrojtjes së njerëzve më të moshuar më të rrezikuar dhe se e gjithë situata përfaqësonte “politikën që luan rolin e mjekësisë, dhe kjo është një lojë shumë e rrezikshme”.

Hodkinson vërejti se “distancimi shoqëror është i padobishëm sepse COVID përhapet nga aerosolet që udhëtojnë 30 metra apo më shumë para se të ulen”, ndërsa ai bëri thirrje që shoqëria të hapet sërish menjëherë për të parandaluar dëmtimin dobësues të shkaktuar nga bllokimet.

Hodkinson gjithashtu kritikoi mbajtjen e detyrueshme të maskave si krejtësisht të pakuptimta.

“Maskat janë krejtësisht të padobishme. Nuk ka asnjë bazë provash për efektshmërinë e tyre, ”tha ai.

“Maskat e letrës dhe maskat prej pëlhure janë thjesht sinjalizimi i virtytit. Ato madje nuk janë veshur në mënyrë efektive shumicën e kohës. Është krejtësisht qesharake. Duke parë këta njerëz të pafat, të paarsimuar – Unë nuk e them atë në një kuptim pezhorativ – duke parë këta njerëz që ecin duke iu bindur pa ndonjë bazë njohurie për të vendosur maskën në fytyrën e tyre. ”

Doktori gjithashtu kritikoi për mosbesueshmërinë e testeve PCR, duke vërejtur se “rezultatet pozitive të testit nuk nënkuptojnë një infeksion klinik”, dhe se të gjitha testimet duhet të ndalen sepse numrat e rremë po “nxisin histerinë publike”.

Hodkinson tha se rreziku i vdekjes në provincën e Alberta për njerëzit nën moshën 65 vjeç ishte “një në treqind mijë”, dhe se ishte thjesht “e egër” të mbyllej shoqëria për atë që mjeku tha se “ishte vetëm një tjetër grip i keq ”.

“Unë jam absolutisht i indinjuar që kjo ka arritur këtë nivel, gjithçka duhet të ndalet nesër”, përfundoi Dr. Hodkinson.

Dr Hodkinson zotëron diplomë të përgjithshme mjekësore nga Universiteti i Kembrixhit në MB (M.A., M.B., B. Chir.) ku ishte studiues në kolegjin Corpus Christi. Pas një qëndrimi në Universitetin e British Columbia ai u bë një patolog i përgjithshëm i çertifikuar nga Kolegji Mbretëror (FRCPC) dhe gjithashtu një anëtar i Kolegjit të Patologëve Amerikanë (FCAP).

Ai është anëtar në Kolegjin e Mjekëve dhe Kirurgëve të Albertës dhe është njohur nga Gjykata e Mbretëreshës në Alberta si ekspert në patologji.