OBEZITETI, ja si të mposhni mbipeshën

431

Ja disa menyra se si të mposhni mbipeshën

1- Duhet të lëvizni duke caktuar
kohë për aktivitete edo ditë.

2- Zgjidhni ushqimin cilësor, duke i dhënë organizmit gjithëçka për të cilën ai
ka nevojë.
3- Yndyrat dhe sheqernat kanë shije të mirë dhe ju nevojitet një
masë e caktuar e tyre edo ditë.
4- Balanconi dietën tuaj, të gjitha ushqimet mund ti vendosni në dietë të shëndetshme.
5- Planifikoni një menyu të shumëllojshme gjatë ditës.
6- Planifikoni të kaloni 5-10 minuta relaks edo mëngjes.
7- Mundohuni të jeni korrekte me ushqimin, hani nga të gjitha
llojet, por me kufi.