Sigal

Çaji i kamomilit është perdorur ndër shekuj për aftësitë e tij lehtësuese dhe qetësuese. Mjafton një filxhan i tillë dhe shumë prej shqetësimeve që mund të keni do të zhduken.

Çaj kamomili për shëndetin e dhëmbëve
Pirja e një filxhani çaj kamomil (ose thjesht gargar me çaj të ftohtë kamomili) trajton të gjitha problemet me mishrat e dhëmbëve.
Çaji i kamomilit lehtëson dhimbjet e barkut dhe qetëson problemet që lidhen me aparatin tretës.
Nëse keni probleme me tretjen çaji i kamomilit mund të relaksojë muskujt duke ndihmuar në trejten e ushqimit.
Çaji i kamomilit mund të jetë një trajtim efektiv për diarrenë – madje edhe për fëmijët e vegjël .
Nëse jeni në kërkim të një mënyre natyrale, të sigurtë për të lehtësuar dhimbjet menstruale provoni këtë çaj bimor.
Kamomili mund të qetësojë pickimin e insekteve, linë e dhenve, plagët, djegiet, skuqjen dhe lëkurën e acaruar.
Çaji kamomil njihet për vetitë e tij qetësuese dhe mund të lehtësojë ankthin dhe depresionin. Preferohet të konsumohet përpara gjumit të mbrëmjes.