Nëse keni hundë të bllokuara gjatë natës, ja sinjali që po ju jep trupi

34
Sigal

Ju merrni frymë lirisht gjatë gjithë ditës, por krejt papritur vini re se gjatë natës keni hundë të bllokuara. Po cili është sinjali që trupi po përpiqet t’ju japë sa herë që ju zgjoheni në mëngjes me hundë të bllokuara?

Kjo mund të jetë një gjendje që njihet si hipertrofi e turbinës së poshtme. Hipertrofia e turbinës së poshtme është një gjendje beninje që mund të shkaktojë mbingarkesë dhe probleme me frymëmarrjen kur jeni duke fjetur.

Gjendja ndodh kur strukturat kockore brenda hundës zmadhohen ose fryhen, gjë që mund ta bëjë më të vështirë frymëmarrjen përmes vrimave të hundës.

Nëse keni hundë të bllokuara gjatë natës, ja sinjali

Si të pastroni hundën e bllokuar gjatë natës:

Shpëlarjet e hundës me kripë: Një shpëlarës me kripë mund të ndihmojë në reduktimin e inflamacionit të indeve të buta të hundës, ndërkohë që shpëlahen alergenet ose irrituesit.

Sprucues nazal antihistaminik:‌ Nëse dyshoni se alergjitë po e përkeqësojnë bllokimin e hundëve gjatë natës, një sprucues pa recetë mund të ndihmojë në reduktimin e inflamacionit të lidhur me alergjenët në kanalet e hundës.

‌Opsionet kirurgjikale:‌ Nëse masat në shtëpi ose medikamentet nuk po ndihmojnë mjaftueshëm për të menaxhuar problemin, një mjek ORL mund të sugjerojë operacionin për të zvogëluar madhësinë e kanaleve të hundës, gjë që mund të ndihmojë në lehtësimin e frymëmarrjes.