Mënyrat më të thjeshta për të hequr qafe stresin

217
Sigal

Për shumicën e njerëzve, stresi është një dukuri e përditshme. Ne të gjithë e kemi përjetuar atë, vetëm ajo që ndryshon është shkalla dhe frekuenca. Ankthi në punë, ankthi se si po shkon marrëdhënia juaj, ankthi për çështjet tuaja familjare. Dhe pak më shumë stres nëse i menaxhoni të gjitha këto në mënyrë të kënaqshme.

Sigurisht, e gjithë kjo kontribuon ndjeshëm në zvogëlimin e peshës së brendshme që ndjeni, por ka diçka tjetër.

Çfarë mbështet kërkimi për stresin?

Shkenca ka folur dhe përgjigja qëndron tek frutat dhe perimet. Një studim i kryer në Australi zbuloi se 5-7 racione me fruta dhe perime në ditë ulin stresin me 14% tek njerëzit e moshës së mesme. Për gratë e kësaj moshe, përqindja dyfishohet. Dhe është e qartë se konsumi i frutave dhe perimeve nuk ka kufizime moshe. Kjo do të ndihmojë edhe ata që janë nën 40 vjeç.

Thuaj jo

Edhe pse jo gjithçka shkon sipas dëshirës tuaj, ajo që mund të kontrolloni disi është trajtimi juaj. Kur ndiheni të mbingarkuar dhe të paaftë për të marrë detyra shtesë, thoni jo. Vendosni limitet tuaja dhe mos e shkatërroni veten, fizikisht dhe mendërisht.

Përqafohuni

Të kesh të dashur në jetën tënde mund të jetë stresuese, por kontakti pozitiv fizik ju ndihmon të sekretoni oksitocinë dhe nivele më të ulëta të kortizolit. Prandaj, përqafohuni.

Ndizni qirinj aromatikë

Vajrat esenciale kanë këtë aftësi relaksuese, veçanërisht pas një dite të vështirë në punë. Merrni një banjë me flluska ose ndizni një qiri me vajra esenciale, të tilla si livando, dhe shtrihuni. Me shumë mundësi do të bini në gjumë menjëherë.