Kujdes nga dezinfektuesi që mbani në makinë, mund t’ju shkaktojë dème serioze për jetën

118

Që prej shpèrthimit të pándemisë, pjesa më e madhe e njerëzve mbajnë dezinfektues duarsh me vete kudo që shkojnë. Por është paralajmëruar se nuk duhet lënë në makinë pasi shkakton dëme të mëdha.

Në mediat e huaja po qarkullon fotografia e një dere automjeti që është djègur. Arsyeja e djegíes mendohet të jetë dezínfektuesi që përmban alkool dhe në ditët e nxehta mund të shkaktojë zjárr.

“Nëse e mbani në makinën tuaj gjatë motit të nxehtë, e ekspozoni ndaj diellit dhe mund të shkaktojë zjárr gjatë pirjes së duhanit në automjete. Përveç kësaj, nëse jeni duke shijuar një fundjavë dhe keni lënë dezinfektues në makinë, gjithçka mund të përfundojnë në fátkeqësi. Kështu që vlerësoni mundësitë dhe ruhuni nga zjárri”, paralajmëroi departamenti i zjarrfikëseve në OconomoWoc, Wisconsin.

Produktet antibakteriale thuhet se mund të shkaktojnë edhe írritime në lëkurë, prandaj rekomandohet që të bëhet kujdes me sasinë e përdorimit.