Ju bien flokët? Ja ku është zgjidhja!

519
Sigal

Mjekët rendisin 8 sëmundjet që janë fajtore për dobësimin e rrënjës së flokut. Ja çfarë duhet të bëni në secilin rast

1.Telogen effluvium

 Ky çrregullim paraqitet zakonisht pas shtatzënësisë, pas ndonjë ndërhyrjeje kirurgjike, humbjes së madhe në peshë, por edhe pas stresit. Flokët bien me të madhe çdo ditë. Mund të jetë edhe pasojë e ndonjë ilaçi, sikur që janë p.sh. antideoresivët. Nuk ka ndonjë analizë që mund ta zbulojë këtë sëmundje, por nëse keni përjetuar ndonjë stres dhe tani kanë filluar që t’ju bien flokët, atëherë duhet dyshuar në këtë sëmundje.

Çfarë mund të bëni?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf