Ja si truri juaj ndryshon fizikisht, nga shafrani i Indisë

590
Shafrani është parë si një lloj erëze që bën “mrekullira”, e provuar nga 600 eksperimente të cilat kanë vërtetuar të gjitha përfitimet shëndetësore që ajo ka. Kjo kryesisht i atribuohet kurkuminit si burim kryesor i kësaj, por a e dini se e gjithë bima e shafranit mund të ndihmojë me rigjenerimin e trurit?
Shumë njerëz mendojnë se përdorimi i ekstraktit të kurkuminit është i mjaftueshëm për të përftuar relultate të mira nga ana shëndetsore, por përdorimi i tërë bimës së shafranit ofron një sërë përbërjesh terapeutike që nuk duhen humbur.
Për shembull, për inflamacionet në zorrën e trashë ose polip, është më mirë të përdorni gjithë bimën e shafranit në vend të ekstraktit sepse ekstrakti absorbohet nga zorra e hollë para se të shkoj në zorrën e trashë ku është më e nevojshme.
Efektet e trurit duke përdorur ar-turmerone janë ende relativisht të panjohura, por një studim i fundit tregon se ka një faktor rigjenerues.
Bimët shëruese shpesh përbëhen nga qindra përbërës të dobishëm, prandaj është e pasaktë të supozohet se një, në veçanti, është përgjegjëse për të gjitha fuqitë shëruese. Edhe pse kurkumini dhe ar-turmeronet kanë treguar të kenë përfitime substanciale pozitive për trupin dhe mendjen.