Sigal

Vitamina C është e njohur për rëndësinë që ka në shëndetin e njeriut në përgjithësi.

Më poshtë u rendisim disa nga efektet që kjo vitaminë ka për zemrën:

Parandalon sëmundjet e enëve të gjakut të zemrës duke i rritur nivelet natyrale të glutationit, i cili i mbron arteret e zemrës

Forcon muret e enëve të gjakut duke mundësuar sintezën e kolagjenit në indet lidhëse të mureve arteriale

Përmirëson zgjerimin e enëve të gjakut.

Rekomandohet të hani ushqime të pasura me vitaminë C, si brokoli, domatet, dhe dredhëzat.