Ja për çfarë shërben lëvoren e shalqirit

482
Sigal

Lëvoren e shalqirit është një produkt që ka një ndikim të theksuar në shëndetin e organizmi tonë. Shumë studime flasin për rëndësinë e lëvores së shalqirit në organizëm.

Duhet t’i mbani mend glikotë e gjysheve me lëvore shalqiri dhe vetëm ato i paskan ditur vlerat e lëkurave pasi ne nuk e marrim mundimin të bëjmë diçka me to. Pasi të lexoni më poshtë se si ndikojnë lëvorja e shaliqirit në organizmin tonë do të siguroheni që nga ky frut të merrni çdo vlerë ushqyese e vitaminë të mundshme.

Lëvorja është të pasura me vitamina si A, C dhe B6, zink, kalium, dhe magnez. Ju mund të gjeni sasi të mëdha të Lycopeneve në lëvoret e shalqirit. Lycopene është një antioksidant i fuqishëm që mund të mbrojë trupin tuaj nga sëmundjet e ndryshme. Lëvorja e shalqiut (pjesa e bardhë) ju ndihmon të bini në peshë pasi lëvorja është e pasura me fibra.

Rregullon presionin e gjakut
Duke eliminuar ujin e tepërt nga sistemi juaj, lëvorja e shalqirit kontrollojnë tensionin e gjakut. Studimet tregojnë se lëvorja është jashtëzakonisht e efektshme në rregullimin e presionit të gjakut tek të rriturit. Përmirëson sistemin tuaj urinar lëvorja e shalqirit parandalon infeksionet e traktit urinar dhe e mban atë të shëndetshme. Ato mbajnë në gjendje optimale funksionin e veshkave.