Ja disa mënyra se si të mos i dëmtojme sytë kur jemi para kompjuterit

339
Sigal

1-Sfondi përtej ekranit të mos
jetë asnjëherë krejt i errët.
2-Të mos ketë reflekse në ekran.
3- Kontrasti dhe drita e ekranit të rregullohen në vlera mesatare.
4- Ekrani duhet të jetë rreth 50-60 cm larg syve.
5- Mundësisht të përdoret filtër për ekranin kundër reflekseve.
6- Të shpluhuroset shpesh ekrani.
7- Gjatë punës para kompjutërit është mirë që disa herë në orë të shkëputet
shikimi nga ekrani përreth një minutë.
8- Të rrotullohen syte në ambientin përreth ose të paktën çdo një orë të bëhet
një pushim prej 15 minutash.