Ja 20 shenjat e tumoreve që nënvlerësohen nga femrat

325
Sigal

Këtu përfshihen kanceri i mushkërive, i vezoreve, i gjirit, lëkurës, mëlçisë, fytit dhe leuçemia

Më poshtë do japim 20 shenjat e sëmundjeve kanceroze të nënvlerësuara nga femrat sipas revistës “Reader’s Digest”:

1. Bllokim dhe probleme në frymëmarrje: një nga shenjat e para që mbajnë mend të sëmurët me kancer në mushkëri, është bllokimi dhe problemet në frymëmarrje.

2. E kollitur kronike dhe dhimbje në kraharor: shumë lloje të kancerit përfshirë këtu leuçeminë dhe kancerin e mushkërive mund të fillojnë me një kollë të keq, bronshit apo të ngjashme. Faktikisht në rastet e sëmundjeve të kancerit problemet shfaqin pak kokëfortësi dhe nëse zhduken për një periudhë kohore, ato mund të shfaqen përsëri më vonë. Disa të sëmurë të prekur nga kanceri i mushkërive pohojnë se përjetojnë dhimbje të forta gjoksi, të cilat përhapen më pas deri poshtë krahut.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf