Gazeta Telegraf/ Gurët në veshka:Ja disa nga kurat më të përdorura

653
Sigal

Gazeta Telegraf/


Afersisht 13 % e meshkujve dhe 7% e femrave do te zhvillojne
gure ne veshka gjate jetes se tyre.

Gurret ne veshka jane
nje nder problemet urologjike me te shpeshta

 

Cajrat popullore janë një ndër kurat më të përdorura për
të shkrirë gurët në veshka.Së pari, kanë efekte të 
lehta diuretike,
shkarkuese. Në përgjithësi, një i sëmurë që ka infeksion të rrugëve urinare,
duhet të konsumojë sa më shumë lëngje.

 Kështu që çajrat popullore janë të këshillueshme, pasi bëjnë një
shpëlarje mekanike të rrugëve urinare nga mikrobet.

Së dyti, çajrat kanë efekte të lehta dezinfektuese, janë antiseptikë të lehtë.

 Për të dy këto lloj efektesh, ne i quajmë që
ato janë të mira të përdoren. Sigurisht kjo nuk nënkupton lënien e mjekimit të
dhënë nga mjeku specialist